Duitse Staande Langhaar

De Duitse Staande Langhaar verschilt aanzienlijk van de andere twee Duitse Staande honden. (draadhaar en korthaar) Het is belangrijk te weten dat de langharige niet dezelfde achtergrond heeft als de andere twee, het is een opzichzelfstaand ras. Waarschijnlijk ontstond dit ras in de 16e eeuw in Noord-Duitsland. Het is een uiterst veelzijdige jachthond. Zijn karakter is zacht en hij is sterk aan de baas gebonden. In de 19e eeuw is dit ras gekruist met de pointers om de hond sneller te maken.

De Duitse Staande Langhaar is een aanhankelijke hond. Is graag in het veld en werkt met veel plezier voor zijn baas. Natuurlijk is het niet een hond die men alleen maar voor de jacht kan gebruiken. Momenteel worden er bij iedere KC wel behendigheidscursussen gegeven waar je samen met je hond veel plezier aan beleeft. Vacht onderhoud neemt niet veel tijd. Regelmatig borstelen is, zoals bij iedere hond, heel belangrijk. Daarnaast kan men regelmatig de haren onder en rond de voet bijknippen of plukken. Als regel niet wassen, wel regelmatig laten zwemmen. 

Alfa-Lucca van de Berkenven

 

Kennel Dennenstaete heeft drie Duitse Staande Langharen. Belice van de Dennenstaete (Belice) en Flasch-Fun van de Dennenstaete (Storm) en Gypsy-Gotja van de Dennenstaete (Tosca) Belice werkt enthousiast met zowel KNJV-proeven als de praktijk jacht. Storm is een praktijkhond. En mijn jongste dame Tosca heeft de VJP-HZP, is Ned.Kampioen. En 2016 staat vol met NOJG en KNJV proeven. Tosca wil altijd werken, is een sociaal hondje, heerlijk!!

Belice is uit de combinatie van Ned. Kamp. Alfa-Lucca van de Berkenven en Ned. Kamp. Hilke van 't Faan. Zowel vader als moeder hebben KNJV-B diploma + MAP-diploma's en zijn allround jachthond.

Storm is uit de combinatie Ned. Kamp. Belice van de Dennenstaete CW'11 en Basco-Eddy v. d. Huntequelle. Zowel vader en moeder zijn actief in de praktijk jacht en het KNJV-werk.

Tosca is uit de combinatie Ned.Kamp Belice van de Dennenstaete CW'11 en Carlson vom Müllbrooker Meer CW'12. Zowel vader als moeder hebben KNJV-B diploma en zijn allround jachthond.

Ned. Kamp. Belice van de Dennenstaete CW'11

Belice de 'kleine' levensgenieter!!!! Een slimme jongedame. Ze is altijd vrolijk, vind alles spannend en uitdagend. Soms wil ze nog wel pup zijn en gedraagt zich daar dan ook naar. Belice is geboren op 28 oktober 2007. Dochter van Lucca & Hilke. Belice is alles behalve een onzekere hond. Ze weet...

Ned Kamp. Flash-Fun van de Dennenstaete W'14 (Storm)

Storm doet zijn naam eer aan.  Zowel Flash-Fun als Storm zijn passend voor deze mooie lieve reu. Hij is een allemans vriendje. Met respect voor de teefjes. En wil graag puppie blijven wanneer hij een wasbeurt van zijn moeder krijgt. 
Maar zoals ik al zei hij hij doet zijn naam eer aan. Deze li...

Dekreu: Flinn-Bruce v.d. Dennenstaete

Flinn is geboren op 8 mei 2012 en is de broer van Storm. Een prachtige reu met een schofthoogte van 68 cm.
Hieronder een keurverslag van 24 mei 2014 tijdens de kampioenschaps clubmatch van de Langhaar vereniging. Keurmeester: mevr. T. van Adrichem Boogaert-Kwint.
Fraai type, mannelijk totaalbee...

Ned. Kamp. Gypsy-Gotja van de Dennenstaete (Tosca) NJK

Tosca, dochter van Belice van de Dennenstaete en Carlson vom Mühbrooker Meer.
Een serieus en werklustig hondje. Trainen en jagen is helemaal haar ding!
Tosca werd mei 2015, tijdens de Kampioenschaps Clubmatch van de 'Langharen' Beste Teef van het Ras.
Is Nederlands Jeugd Kampioen. Voorjaar ...