Engelse Springer Spanël

De Springer Spaniël lijkt op een Cocker Spaniël, hoewel hij wat groter is.Daarom werden ze tot ver in de 19e eeuw nog als een ras beschouwd, hoewel beide soorten al te zien zijn op schilderijen van voor de 17e eeuw. Het is een sterke hond die gebouwd is op uithoudingsvermogen en dol is op lichaamsbeweging ( of dat nu het opstoten van wild uit dicht struikgewas is of het achterna rennen van een bal op een speelwei) Het ras dankt zijn naam aan het opstoten ("springing") van het wild bij de jacht. In Nederland zijn twee fokrichtingen: de showlijn en de jachtlijn. Niet alleeen in uiterlijk maar ook zeker in karakter verschillende hondjes.

Een Springer Spaniël is een hondje dat veel beweging nodig heeft. Ook de vacht vraagt de nodige aandacht, wekelijks borstelen en verwijderen van eventuele klitten, daarnaast is het goed het hondje 4 maal per jaar grondig te trimmen. 

Het zijn hondjes die snel leren, niet eenkennig zijn, ze houden van kinderen en willen hun baase graag een plezier doen (al kunnen ze af en toe ook best koppig zijn)

Mijn ervaring met de Springer Spaniël is héél positief. Ik heb ze altijd ervaren als een hond met een gouden karakter. Een trouwe viervoeter die graag om je heen darteld, of je nu in de tuin werkt, lange wandelingen maakt of op jacht bent. Het is een hond die een hele sterke band met z'n baas opbouwd maar ook met de andere honden in de roedel.

Foto's van Svenka

Svenka is een vrolijke hond. Die zich heel sterk voelt samen met Lucca en Belice maar staat ze er alleen voor kijkt ze eerst de kat uit de boom. Het is een hond die geniet van het leven, het is een genot om haar om je heen te hebben.